top of page

Pinot Blanc

Апартамент, който трябваше да обединим с вече съществуващ съседен, с цел да разширим жилищната площ. Задачата ни беше да направим светло, цветно и интересно място. Избрахме пастелни цветове, за да разграничим оделните зони, така че от която и точка на пространството да се погледне, те да носят чувство на хармония.

Премахнахме стената между две помещения, за да ги обединим в отворено пространство и резултата беше една просторна дневна, кухня и трапезария. 

Trapezaria3.png
Trapezaria 2.jpg
Trapezaria 1.png

След отварянето на стените, като даденост остана носещата колона. За да я прикрием използвахме красиви етажерки, стъклени рафтове и декоративен панел с Herringbone Limestone. Подчертахме този ефект с LED осветление.

Прехода към трапезарията направихме с дървесен бар и релефна повърхност, която подсилихме с осветление под плота. Трапезарията е с широка маса - масивен плот от дъбова дървесина с черни геометрични крака. Красивото стъклено осветително тяло над нея създавава още простор. Използвахме още един визуален ефект със стена от декоративни огледални елементи с фасет, върху черен фон, който създава впечатление за допълнителен просорец до зоната за хранене и осигурява още светлина.

Trapezaria i kuhnia.jpg

Кухнята е стилна и функционална част от общия дизайн. Използвахме пастелно синьо и релефни бели вратички за горния ред шкафове. Плот и гръб от мрамор в същия десен като гранитогреса на пода, придават изисканост и луксозен вид на кухнята. Черната метална етажерка от лека и нежна конструкция подсилва елегантността на кухнята и прави прехода към трапезарията.

В дневната разположихме удобен широк ъглов диван с декоративни маси за кафе и в ТВ зоната пано от фрезован МДФ в пастелно зелено. Отпред подсилихме с хубав артистичен бял шкаф с плот тип "табла".

42.png

Жълтата и бледо синя цветова гама на Антрето е оживяваща и придава на малкото пространство светлина и енергия. Тя създава приятна атмосфера и прави антрето приветливо. Използвахме дръжки и закачалки от масивна дървесина за да загатнем леката артистичност на жилището.

bottom of page