top of page

Дом на младо семейство

с две деца

Сатен и кашмир, съчетани с топли дървесни декори. Разположен в новостроящ се софийски квартал, 90кв.м площ трябваше да се превърне от груб строеж в уютен дом на младо семейство с две деца.

ap_drujba_MOCCO_High_Ress-13.jpg

Нашата задача беше да го проектираме от начало до край и реализираме всеки детайл от проекта. Изчистена линия, нежни тонове и много и различна светлина. Посреща ни антрето с много огледала и чувство на простор.

ap_drujba_MOCCO_High_Ress-11.jpg
ap_drujba_MOCCO_High_Ress-12.jpg

От тук се отправяме към дневната или „душата на къщата“. Удобна кухня в отворено пространство към трапезария и дневна, достатъчно място за съхранение, комфортен диван и пространство за гонещи се деца.  Тук дневната композиция трябваше да продължи модерната линия и прелее в решетка, която крие радиатора. За да е максимално функционална, в студените дни се сваля и открива радиаторите. 

ap_drujba_MOCCO_High_Ress-19.jpg
ap_drujba_MOCCO_High_Ress-15.jpg
ap_drujba_MOCCO_High_Ress-23.jpg

Детската стая е разделена на момичешко и момчешко пространство. С достатъчно шкафчета и места за криене, проектирахме т.нар. детска къща с множество заигравки – етажерка прозорец, покривчета, стълбище към етаж 2 и черна дъска, която след време ще освободи място за две бюра, заставайки зад вратата.

ap_drujba_MOCCO_High_Ress-7.jpg
ap_drujba_MOCCO_High_Ress-8.jpg
ap_drujba_MOCCO_High_Ress-6.jpg

В жилището е обособено отделно пространство за съхранение на спортни принадлежности, както и мокро помещение, за да може да освободи максимално лично пространство в родителската стая. Романтиката на родителската спалня, продължава в кът на терасата за последно питие и добър завършек на деня. 

ap_drujba_MOCCO_High_Ress-3.jpg
ap_drujba_MOCCO_High_Ress-1.jpg
bottom of page